torsdag 3 februari 2011

Fritidsfiske idag på Ytterviksfjärden

For till Ytterviksfjärden idag -7grader lite blåst och ett snöfall som bara skulle visa sig öka!
Började driva in snö i skryllan tillochmed men som ni ser riktigt bra snitt på Abborrarna skulle tippa 60-80g

Den här är en aning bättre ungefär 3hg,fisket var som skumt man kunde ha 5 bomhål och sedan 2 hål med 1-4 abborrar i dvs ingen samling gällde bara att borra,tyvärr så höll inte ens skoterspåren att gå på så lite tunggått med snö och stöp,men ändå lindrigare än innan vi fick töväder iaf.


Körde med en 45mm pirk med lite längre länk(15mm)14-krok en specialversion av Killer som jag fastnat lite för Cerise chenillekropp, Svart limpåbyggnad med 2 vita ögon, och en gul huggpunkt=ABBORRGODIS

Gjorde en fruktansvärd upptäckt igår!!!Har fan slut lila glitte!!!Vilket innebär att UTROTARN får ligga på is tills jag få hem nytt,vilket kommer att ske i mitten på nästa vecka!Så alla som beställt denna får lite längre leveranstid.Kan dock trösta alla med att när jag väl får hem glittret så har jag så att det räcker till minst en miljon krokar!

6 kommentarer:

 1. Hej Ubbe!
  Precis den krok du har kört med. Serise chenille med bliglitter, två vita ögon och gul huggpunkt har jag fiskat på i 10år. Gav Samuelsson några sådana på Sälen cup för ett par år sedan. Funkar helt suveränt i våra vatten i Dalarna. Kör i princip inte med någon annan krok. Lite olika färgnyanser på chenillen bara, ljust och mörkt. Finns på Weines blogg dar jag har visat min krokar. Kanon fina krokar du gör!!! Känns som det inte finns någon anledning för en annan att kladda med lim nå mer. Skitfiske!

  SvaraRadera
 2. Den kroken är grym!Synd man inte kommit på den själv!Gillar verkligen chenille!Och sen vaddå kladda på med lim du åxå,vill inte va själv sen är det så att jag anser att man ska va öppen och visa krokar för varann,det leder till utveckling!Så att kalla ovansiljan för hemlig tycker inte jag stämmer iaf!Även om ni har en filur där som är sur för att jag visat upp chenillekrokarna gissa vem!Men för mig handlar det om att utveckla inte att tjäna pengar,då skulle jag nog satsat på aktier istället!Jag ser alvarligt på att vi minskar i antal varje år undrar vart tävlingsfisket är om 20år om inget radikalt sker?Jo gren ska du på SM?

  SvaraRadera
 3. Tjenare!
  Kan man beställa ett gäng av denna krok? Har använt samma krok i snart 10år men dessa går ej att få tag på längre. Det är Sune Liedbergs krok, den med cerice/blå garn. har bara denna sort i min ask då jag anser att den funkar precis överallt i våra vatten(jönköping). Jag har försökt få tag på detta garnet också men icke lyckats. Finns många liknande krokar men jag tycker den cerisa färgen är för mörk. Vart skaffar ni eran cerisa chenille? Är det samma chenille på era krokar? När jag såg dina krokar på WePes sida Green så tänkte jag att det där är ju precis rätt för min del, tyvärr så är man ju född med 5 tummar i varje hand så egentillverkning är nog inte att tänka på:)
  Ha imorron är det tävling och då j####r! har inte fiskat på en månad! Anledning? En liten blivande pimplare(Casper) jämte mig på 8dagar/(SM-Guld 2031!!!)
  Jimmy Johansson Jönköpings SFK

  SvaraRadera
 4. Japp! Vi drar ner redan på fredagen och kör lite intrimmning av grejer på någon Mälarvik utan för tävlingsområdet. Björne har fixat guidening. Fiskar individuellt på lördagen och så fick jag äran att vara med i laget stället för Stormen i lag på söndag, eftersom han ska bli pappa igen. Taggad som faaan! Har knappt fiskat någonting i vinter. Endast två tävlingar!! En 2:a placering och en "plump".

  Jimmy! tror inte vi menar samma krok. Jag vet vilken krok du menar den har jag också fiskat med. Den jag tror att du menar är en ren garnkrok med en vit eller gul plast ticka på en krokskänkeln. Suverän krok! Vad jag kan komma ihåg så har jag bara sett att Sune Liedberg sålt den. Ubbe kan säkert snitsa till en sådan om visar hur den ser ut.

  Kolla på Wepefiskars blogg och på mina krokar som jag visade där så ser du hur den krok jag och Ubbe menar ser ut.

  Ska du på SM Ubbe?

  SvaraRadera
 5. Jimmy:Visst kan du beställa Cerise och bå av mig fast då blir det den med chenille,jag klarar av att göra typ liedbergkroken men problemet är att hitta rätt färger på garnen,han färgade säkert själv!!
  Gren:Vi syns på Mälaren tar en stockholmswekeend ska fiska den ombestrida arrangörsklassen Lördag och paralell Söndag,är så less all vår jävla snö!!!Har gjort bara 3 tävlingar själv med:1:a,5:a,7:a som resultat:(

  SvaraRadera
 6. Ubbe: Är det killer du tänker på eller en annan modell? killer ser ut att ha en mörkare chenille en de på dina och greens bilder?
  Vad gäller chenille vs Garn tycker jag inte det spelar så stor roll då jag fått för mig att mycket handlar om att lukt sätter sig i detta bättre. De flesta moderna garnkrokar har ett ganska hårt och "blankt" garn, Liedbergs garn är mer mjukt/"fluffigt" så det fungerar mer som chenille i vatten. Om du inte vet hur den ser ut så finns den på Styxab.se deras webbshopp, modell nr 8, jag beställde 60 st men det fanns inte en enda kvar:( Har letat som en tok efter detta garn utan framgång.
  Ubbe då får gärna maila mig: jimmy_golvis@hotmail.com

  SvaraRadera